Splošni pogoji poslovanja

1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI
2. OMEJENA PRAVICA UPORABE
3. REGISTRACIJA UPORABNIKOV
4. ZAŠČITA ZASEBNOSTI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
5. POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA
6. POSTOPKI PRI VRAČILU BLAGA
7. CENE
8. NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI TRANSPORT-SHOP
9. PRAVICA DO ZAVRNITVE STORITVE
10. PAKIRANJE IN DOSTAVA
11. DOBAVNI ROK
12. PIŠKOTKI NA STRANI
13. PRITOŽBE IN SPORI

Vsebina spletnih strani www.transporter-footwear.com je last družbe CLOUDY d.o.o., Stegne 13a, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju: Cloudy d.o.o.). Z uporabo spletnih strani www.transporter-footwear.com uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. Cloudy d.o.o. in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini www.transporter-footwear.com.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

Cloudy d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh www.transporter-footwear.com kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.


1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI


Cloudy d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani www.transporter-footwear.com in vanje vključenih vsebin. Cloudy d.o.o. si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. Cloudy d.o.o. si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na strani www.transporter-footwear.com glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini www.transporter-footwear.com, ima pravico do vračila ali reklamacije (glej točko 1.6.). Fotografije artiklov so simbolične in morda ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, materiali idr.)


2. OMEJENA PRAVICA UPORABE


Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani www.transporter-footwear.com uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja Cloudy d.o.o. prepovedana.


3. REGISTRACIJA UPORABNIKOV


V spletni trgovini www.transporter-footwear.com se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh www.transporter-footwear.com.

Končni kupec v spletni trgovini www.transporter-footwear.com je izključno tisti registrirani uporabnik oz. neregistrirani uporabnik (gost), ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost. Na spletnih straneh www.transporter-footwear.com je kupec izključno samo fizična oseba.


4. ZAŠČITA ZASEBNOSTI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV


Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh www.transporter-footwear.com ali kako drugače (preko e-pošte, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo družba Cloudy d.o.o varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporabnik izrecno dovoljuje posredovanje zbranih osebnih podatkov tretjim osebam in pogodbenih obdelovalcem z namenom izvršitve uporabnikovega naročila.

Cloudy d.o.o. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja enkripcijo, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Za procesiranje plačil z kreditnimi karticami je avtoriziran procesant podjetje 2checkout.com in podjetje Paypal.com. Podatki o plačilni kartici, ki jih uporabnik vnese v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki preko gornjih ponudnikov prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke.

 

5. POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA


Na spletni strani www.transporter-footwear.com je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini www.transporter-footwear.com.

Naročilo v spletni trgovini www.transporter-footwear.com je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila in to z novim elektronskim obvestilom o potrditvi naročila.

V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti.

Cloudy d.o.o. bo potrjena naročila na obravnaval kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno.

Cloudy d.o.o. lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani www.transporter-footwear.com.

Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev in da je bil nanje izrecno opozorjen pred oddajo naročila.

Pogodba o nakupu je s kupcem iz Slovenije sklenjena v slovenskem jeziku, z ostalimi kupci pa v slovenskem in angleškem jeziku, pri čemer je zavezujoča slovenska različica pogodbe. Pogodba o nakupu je shranjena pri Cloudy d.o.o., kupec lahko do nje v vsakem trenutku dostopa tudi preko svojega računa v spletni trgovini.

Za pogodbo o nakupu in tolmačenje teh pogojev se uporablja pravo, veljavno na območju Republike Slovenije, v primeru morebitnega spora, ki bi izviral iz pogodbe o nakupu in/ali teh pogojev, pa je pristojno sodišče v Ljubljani.

 

6. POSTOPKI PRI VRAČILU BLAGA

Kupec ima pravico, da v 15 dneh po prejemu blaga Cloudy d.o.o. pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na e-naslov cloudy@cloudy.si ali na drug z zakonom določen način. Priporočeno je, da kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga najde TUKAJ., in ga izpolnjenega priloži blagu. Ob vračilu morajo biti izdelki nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v nepoškodovani originalni embalaži. Vrnjeno blago se mora nahajati v zaščitni kartonasti embalaži (enaka kot vam je bila poslana s strani podjetja).

Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa. Kupec mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu na naslov: Cloudy d.o.o., Stegne 13 a, 1000 Ljubljana, Slovenija - s pripisom »Spletna prodaja«. Stroške vračila blaga krije kupec.

Cloudy d.o.o. vrne celotno kupnino po prejemu vrnjenega blaga na navedeni tekoči račun najkasneje v 10 delovnih dneh.

Cloudy d.o.o. odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini www.transporter-footwear.com. Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov cloudy@cloudy.si ali drug z zakonom določen način. Priporočeno je, da kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga najde TUKAJ., in ga izpolnjenega priloži blagu. Prav tako priloži originalni račun. Cloudy d.o.o. bo v osmih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdil prejem reklamacije in mu sporočil, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

 

7. CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in so vezane na državo. Za kupce iz držav Evropske unije cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije, se davek na dodano vrednost (DDV) ne obračuna, so pa ti kupci dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.

Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.

Pri vsakem nakupu v spletni trgovini www.transporter-footwear.com se obračuna spletni popust.

Cene veljajo do objave novega cenika v spletni trgovini www.transporter-footwear.com.

Roki veljavnosti akcijske ponudbe v spletni trgovini transport-shop.com so navedeni v spletni trgovini www.transporter-footwear.com.

Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini Transport-shop in se lahko razlikujejo od cen na prodajnih mestih Transporter Footwear in Camper.

 

8. NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI TRANSPORT-SHOP

Plačilo z darilnimi boni Transporter in Camper v spletni trgovini ni mogoče.

Za kupce v Sloveniji sta možna dva načina plačila:
a) plačilo po povzetju
Kupnino plača kupec poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga.

b) plačilo s plačilnimi karticami
Plačilo s karticami Visa, Mastercard, American Express – preko sistema varnega spletnega plačevanja 2CheckOut.com, PayPal

Za kupce v vseh ostalih državah je možen le en način plačila:
b) plačilo s plačilnimi karticami
Plačilo s karticami Visa, Mastercard, American Express – preko sistema varnega spletnega plačevanja 2CheckOut.com in PayPal.

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last Cloudy d.o.o.

OPOMBA: v primeru suma kršitve zakonodaje ali škodovanja interesa spletnih mest z oddajo naročil, ki jih upravlja ponudnik si lahko ponudnik pridržuje pravico, da po svoji lastni presoji od tega uporabnika zahteva predplačilo. V tem primeru bo kupec obveščen in s strinjanjem obvestila mu bo poslan predračun, ki ga poravna pred odpremo naročila.

 

9. PRAVICA DO ZAVRNITVE STORITVE


Če ponudnik meni, da uporabnik krši veljavno zakonodajo ali škodi interesom spletnih mest, ki jih upravlja ponudnik, lahko kadarkoli in brez predhodnega obvestila prekliče, spremeni, začasno ali trajno prekine ali razveljavi naročila, vključno z dostopom do katerekoli vsebine na spletnih straneh za določenega uporabnika.

V primeru, ko ponudnik meni, da uporabnik deluje na škodljiv način, ki bi ponudniku in/ali spletnih mestom, ki jih upravlja ponudnik, povzročil škodo in nepotrebne stroške z oddajo naročil, si ponudnik pridržuje pravico, da po svoji lastni presoji od tega uporabnika zahteva predplačilo. V tem primeru bo kupec obveščen in s strinjanjem obvestila mu bo poslan predračun, ki ga poravna pred odpremo naročila.

Ponudnik si prav tako pridržuje pravico, da po svoji lastni presoji v celoti ali deloma ter kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni, dopolni ali odstrani katerikoli del »pravice do zavrnitve storitve« . Vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta po objavi sprememb teh splošnih pogojev se smatra kot sprejemanje teh sprememb.

10. PAKIRANJE IN DOSTAVA


Dostava se vrši preko GLS in njenih korespondenčnih partnerjev v posameznih državah.


S 1.4.2019 bo GLS partner PETROL v vseh svojih poslovalnicah dodatno zaračunaval storitev vročanje paketa kupcu (0,45 €) in storitev obdelave odkupnine (1,05 €). Za vročitev paketa brez odkupnine, bo tako potrošnik plačal 0,45 €, za vročitev paketa z odkupnino pa 1,50 €. Znesek velja za vsak posamezni vročeni paket.

GLS

Slovenija


Za dostavo je zaračunan pavšalni znesek glede na kraj dostave (država). Za kupce iz držav, ki so članice Evropske unije, se pri znesku plačila za dostavo obračuna DDV. Pri kupcih iz držav, ki niso članice Evropske unije, se DDV ne obračuna. Glej spodnjo tabelo.

Teža paketa

Cena dostave v EUR (z DDV)

do 2kg

4,37€

od 2kg do 5 kg

5,37€

od 5kg do 10kg

6,53€


Opozorilo za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije: kupci so dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.

Cloudy d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca.

Cenik dostave lahko Cloudy d.o.o. kadarkoli spremeni. Prav tako lahko Cloudy d.o.o. izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo učinkoviteje izvedeno.

 

11. DOBAVNI ROK


Rok dobave blaga v Sloveniji je 3-10 delovnih dni.

12. PIŠKOTKI NA STRANI

 

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, in sicer (npr. ime obiskovane spletne strani, ki jo opravi v svetovnem spletišču) vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Nastavitve piškotkov na tej spletni strani imajo avtomatsko nastavitev »omogoči vse piškotke«, da bi vam omogočili najboljšo uporabniško izkušnjo. Če boste brskali po strani brez spreminjanja teh nastavitev soglašate s to nastavitvijo – v primeru, da bi želeli, lahko spremenite svoje nastavitve kadarkoli na dnu spletne strani s klikom na »nastavitve piškotkov«. Piškotke z določenimi nastavitvami brišete, izključujete oziroma jih pogojno uporabljate, a posledično ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri.

 

Spletno mesto transportfootwear.com uporablja piškotke v dveh kategorijah:

 

1. Potrebni piškotki

cookie_consent_level
Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Stran uporablja piškotek za pomenje nastvitev piškotkov.

CMSSESSID
Veljavnost piškotka do konca seje. Identificira obiskovalca spletne strani in mu zagotavlja osnovne funkcije spletne strani.

__atuvc
Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Piškotek je ustvarjen in uporabljen z namenom, da uporabnik vidi posodobljeno število, če deli stran in se potem vrne nanjo preden je pomnilnik osvežen.

frontend
Veljavnost piškotka do konca seje. ID seje uprabnika.


2. Piškotki namenjeni za boljšo učinkovitost

* Google Analytics

__utma
Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Uporablja za razlikovanje med uporabnikom in sejo. Piškotek je ustvarjen med izvajanjem javascript knjižnice, ko ni obstoječih __ utma piškotkov v obstoju. Piškotek je posodobljen vsakič, ko so podatki poslani Google Analytics.

__utmb & __utmc
Veljavnost piškotka 30 min. Uporabljen za določitev nove seje/obiska. Piškotek je ustvarjen med izvajanjem javascript knjižnice, ko ni obstoječih __utmb ali __utmc piškotkov v obstoju. Piškotek je posodobljen vsakič, ko podatki poslani Google Analytics.

__utmz
Veljavnost piškotka 6 mesecev. Shranjuje vir promenta ali oglaševalsko akcijo, ki opredeljuje kako je uporabnik prišel na stran. Piškotek je posodobljen vsakič, ko podatki poslani Google Analytics.

__utmv
Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Uporabljen za shranjevanje variabilnih podatkov na ravni obiskovalca. Piškotek je ustvarjen, če razvijalec uporabi _setCustomVar metodo z poljubno variablo na ravni obiskovalca. Piškotek je tudi uporabljen pri _setVar metodi. Piškotek je posodobljen vsakič, ko podatki poslani Google Analytics.

Osebne podatke, ki jih posredujete v postopku registracije, obdelovalec povezuje s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Podatke, ki jih proizvajajo piškotki, ločeno ali v kombinaciji s posredovanimi osebnimi podatki uporabnika uporabljamo za ovrednotenje uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih internetne strani, statistične analize podatkov, analize nakupovalnih navad, oblikovanja pristopa neposrednega trženja na podlagi nakupovalnih navad, za opravljanje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletne strani in druge aktivnosti neposrednega trženja.

 

Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov
Ali se strinjate, da spletno mesto uporablja piškotke?
Se strinjam Se ne strinjam

 

13. PRITOŽBE IN SPORI

 

Cloudy d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Cloudy d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se lahko kupec poveže po elektronski pošti na cloudy@cloudy.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova cloudy@cloudy.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Cloudy d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Cloudy d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Cloudy d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Cloudy d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Belgije, Bolgarije, Češke, Danske, Estonije, Finske, Francije, Grčije, Irske, Italije, Latvije, Litve, Luksemburga, Madžarske, Nizozemske, Poljske, Portugalske, Romunije, Slovaške, Španije, Švedske, Velike Britanije, Srbije ter Bosne in Hercegovine na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Želimo vam obilo prijetnih in zadovoljnih nakupov!

CLOUDY Trgovina, gostinstvo in turizem d.o.o. Ljubljana

Saša Vinković, direktor